Fakkeltog mot pels

NOAHs fakkeltog mot pels er Europas største markering for dyr. Fakkeltoget ble arrangert for første gang høsten 2003, og tusenvis av mennesker møter opp hvert år!

 

NOAHs Fakkeltog mot pels ble arrangert for første gang høsten 2003, og i 2016 deltok 8250 mennesker i 26 byer; Oslo, Bergen, Trondheim, Bodø, Tromsø, Haugesund, Leknes, Mo i Rana, Arendal, Kristiansand, Stord, Ålesund, Skien, Steinkjer, Fredrikstad, Drammen, Molde, Stavanger, Lillehammer, Larvik, Tønsberg, Sogndal, Alta, Bø i Telemark, Hamar, Harstad.

NOAHs Fakkeltog mot pels er et familievennlig arrangement hvor mennesker i alle aldre samles for å vise sin motstand mot pels. Fakkeltoget er et av NOAHs viktigste virkemiddel for å vise politikerne hvor stort engasjementet mot pelsdyroppdrett er.

Fakkeltoget når årlig en rekke medier, og har flere ganger vært innslag på nyhetene på både NRK og TV2. Toget vekker også et stort engasjement og årlig debatt i flere titalls medier, og også blant politikere og faginstanser.

 

Se utdrag fra NOAHs Fakkeltog mot pels 2016 i Oslo her:

Her kan du se utdrag fra noen av appellene fra NOAHs fakkeltog mot pels 2015 og 2016:

«De dyrene vi kaller familiemedlemmer og de dyrene som dør for pels – de har den samme frihetstrang, samme smerte, samme
frykt.»
– Artist Espen Lind.

«Næringen er på vei ned. Men det tar utilgivelig lang tid. Nok er nok, pelsdyrfarmene må legges ned nå.» – Nemi-skaper Lise Myhre.

«Det finnes arbeidsplasser det ikke er verdt å kjempe for. Det finnes arbeidsplasser som prøver å stjele samvittigheten din. Det finnes arbeidsplasser man bør motarbeide.» – Forfatter Tor Åge Bringsværd.

«Vi setter frihet så høyt. Og da er det ikke til å tro at våre myndigheter fortsatt aksepterer at en næring holder dyr i små bur med loven i hånd.» – Hanne Kristin Rodhe, forfatter og tidligere seksjonsleder i Oslopolitiet.

Se resten av appellene her.

Bli medlem

NOAH har bidratt til å få motebransjen, opinionen, fagmiljøer, flere partier og meningsbærere på pelsdyrenes side - men vi gir oss ikke før burene er tomme! Hjelp oss å nå målet!

Bli medlem